English Shqip | 

ru2019Pjesa e parë: Konferenca shkencore “60 vjet Akademi e Forcave të Armatosura”

Qëllimi i konferencës është promovimi i vlerave të AFA, si një institucion që ka luajtur rol parësor në përgatitjen dhe kualifikimin e ushtarakëve të lartë që kanë drejtuar strukturat ushtarake shqiptare, duke përballuar sfidat e kohërave, duke iu dhënë atyre dinamizëm dhe vendin e duhur në strukturat ushtarake, por dhe në arsimin e lartë kombëtar.

Pjesa e dyte: Konferenca shkencore “Sfidat rajonale të sigurisë – Roli i Shqipërisë”

Objekti kryesor i konferencës është analiza e mjedisit të sigurisë dhe rreziqeve e kërcënimeve, veçanërisht atyre jotradicionale për sigurinë kombëtare dhe rajonale, nevoja për qasje dhe reagime të përbashkëta ndaj këtyre rreziqeve, si dhe roli i Shqipërisë dhe faktorit shqiptar në sigurinë dhe stabilitetin e rajonit tonë.

Revista Ushtarake në pdf

Shko në krye