English Shqip | 

      e mërkurë 14.11.2018

KLSM është duke zhvilluar vizitën zyrtare në Bruksel, Mbreterine e Belgjikes. Në këtë vizitë, Kursi i Lartë i Sigurisë e Mbrojtjes, drejtohej nga komandanti i KDS, Gjeneral brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj.
Vizitën e parë, kursantët e KLSM e zhvilluan në Ministrine e Mbrojtjes Belge. Aty, ata u pritën nga Kolonel Zv/ asistent i shefit të shtabit të departamentit të strategjisë në MM Belge, zoti Derëael. Nëpermjet prezantimeve të mbajtuara, Kursi i Lartë u njoh me politikat belge te mbrojtjes, si dhe kendveshtrimet belge mbi angazhimet aktuale të NATO-s në arenën ndërkombëtare. Në perfundim të prezantimeve pati diskutime dhe pyetje te shumta mbi cështje me interes të përbashkët, në fushën e sigurisë e mbrojtjes.

      e martë 13.11.2018

Sipas një plani metodik të hartuar në bazë reparti, që prej tre ditësh në Shkollën e Trupës Bunavi, Vlorë, me rekrutët e rinj të kursit të stërvitjes individuale bazë dhe të avancuar të oficerit, po zhvillohet një ushtrim stërvitor fushor. Kjo stërvitje po realizohet sipas një skenari i cili mbështetet në detyrat që vlerësohen për stërvitje të natyrave të tilla.
Qëllimi i zhvillimit të kësaj stërvitje fushore është t’u sigurojë efektivave mundësinë të tregojnë dhe shfaqin aftësitë e tyre individuale dhe të vënë në zbatim njohuritë e marra gjatë gjithë stërvitjes në një situatë konkrete në terren.

      e premte 09.11.2018

Në kuadër të programit të vizitës në vendin tonë të Ministrit të Mbrojtjes për Forcën e Sigurisë së Kosovës, zotit Rrustem Berisha, paraditen e sotme, në mjediset e Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes, u zhvillua një takim i shkurtër dhe përshëndetje me kursantët kosovarë që aktualisht po ndjekin kurset institucionale në Akademinë e Forcave të Armatosura.
Në këtë takim, Ministri i FSK, zoti Rrustem Berisha, shoqërohej nga zoti Sylë Ukshini, ambasadori i Republikës së Ksovës në Tiranë, etj. Nga pala shqiptare, në takim morën pjesë Shëfi I Shtabit të KDS, Kolonel Riza Zaja, Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc. Edmond Braneshi, si dhe Komandanti i kurseve në AFA, Kolonel Halil Kuçana.

Shko në krye