English Shqip | 

Në Akademinë e Nënoficerëve ‘Thomson’, u zhvillua ceremonia e çertifikimit të 42 kursantëve, 2 prej të cilëve nga FSK, të Kursit 39-të Avancuar të nënoficerit. Në ceremoninë e organizuar më këtë rast morën pjesë Zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, Komandanti i Akademisë së Nënoficerëve Gjeneral Brigade Albert Mullai.


Ceremonia u përshëndet nga Zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu. Në fjalën e saj Zv/SHSHPFA Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu theksoi se:

Në mjediset e Shkollës së Trupës, Bunavi,Vlorë, paraditen e sotme u zhvillua ceremonia e çertifikimit të Kursit të Stërivitjes Individuale Bazë dhe ajo e Avancuar.Në këtë aktivitet morën pjesë SHSHPFA Gjeneralbrigade Bardhyl Kollçaku, i shoqëruar nga Shefi i Shtabit i KDS Kolonel Riza Zaja, drejtorë drejtorish në SHPFA, përfaqësues të pushtetit vendor e lokal të qytetit të Vlorës, si dhe familjarë të ushtarëve.

Fjalën e hapjes në këtë ceremoni e mbajti Komandanti i SHT Bunavi, Kolonel Ardian Lulaj. Në fjalën e tij, ndër të jerash, Kolonel Lulaj falenderoi

      e enjte 15.11.2018

Në mjediset e auditoriumit të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua Konferenca Shkencore me temë: ”Sfidat rajonale të sigurisë- roli i Shqipërisë”. Kjo konferencë u zhvillua nën kujdesin e Komandantit të KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, dhe si një angazhim i përbashkët i Qendrës së Doktrinës dhe Kërkimit dhe Akademisë së Forcave të Armatosura. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Shefi i Shtabit të KDS, Kolonel Riza Zaja, Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc. Edmond Braneshi, Komandanti i QD, Kolonel Dilaver Hoxha, profesorë të AFA, kursantët e kurseve institucionale në AFA, studiues të fushës së sigurisë, etj.

Shko në krye