English Shqip | 

Me rastin e 74-Vjetorit të Çlirimit të vendit, në mjediset e hapura në pedonalen e Tiranës, nën kujdesin e Ministrisë së Mbrojtjes, u organizua Dita e Hapur “Festo me Uniformat”. Ky aktivitet ishte në vazhdën e aktiviteteve të realizuara nga FA, në kuadër të festave të Nëntorit.

Në këtë event, Ministrja e Mbrojtjes, zonja Olta Xhaçka vlerësoi rëndësinë e veçantë që 29 nëntori shënon për çlirimin e vendit nga forcat nazi-fashiste, duke shtuar se Forcat e Armatosura janë tashmë roje të lirisë së arritur, e mbartës të vlerave më të larta morale.

Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes, ekspozoi në pavijonin e saj, materiale promocionale, të cilat kishin të bënin me veprimtaritë arsimore, stërvitore e trajnuese të kurseve institucionale që zhvillohen në AFA, ANO, SHT Bunavi Vlorë, QS, QDK; promovimin e publikimeve doktrinare ushtarake (doktrina, manuale, rregullore, që përdoren si referencë pune në veprimtarinë e FA), në kuadër të procesit të arsimimit ushtarak dhe zhvillimit doktrinar në FA.

Në ambjentet e Pallatit të Kongreseve, për disa ditë me radhë u zhvillua panairi Ndërkombëtar për Sigurinë dhe Mbrojtjen, e organizuar nga shoqëria Klik Ekspo Group Albania, në bashkëpunim me Ministrinë e Mbrojtjes.
Në këtë panair, Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes, ekspozoi në një nga pavijonet në pjesën e brendshme të Pallatit të Kongreseve në Tiranë, materiale promocionale, të cilat kishin të bënin me veprimtaritë arsimore, stërvitore e trajnuese të kurseve institucionale që zhvillohen në AFA, ANO, SHT Bunavi Vlorë, QS, QDK; promovimin e publikimeve doktrinare ushtarake (doktrina, manuale, rregullore, që përdoren si referencë pune në veprimtarinë e FA), në kuadër të procesit të arsimimit ushtarak dhe zhvillimit doktrinar në FA.

      e premte 23.11.2018

Paraditen e sotme, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, Gjeneralbrigade Bardhyl Kollçaku, në cilësinë e “Guest Speaker”, zhvilloi me Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, lektimin me temë: “Çështjet e sigurisë në Ballkanin Perëndimor dhe roli i Shqipërisë në të”.
Gjatë lektimit, SHSHPFA, Gjeneral Kollçaku, shoqërohej nga Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc.Dr. Edmond Braneshi, si dhe Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka.

Shko në krye