English Shqip | 

kkshNë auditoriumin e Ministrisë së Mbrojtjes , u zhvillua sot paradite ceremonia e diplomimit të kursantëve të Kursit të Lartë të Oficerit dhe kursit të Komandës dhe Shtabit të Përgjithshëm , në Akademinë e Forcave të Armatosura . Në këtë ceremoni morën pjesë Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku , Komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes , Gjeneral Brigade Prof. Asoc . Bajram Begaj ,Zv/Komandanti i AFA-se Kolonel Edmond Braneshi, Komandanti i KFT Gjeneral Brigade Albert Mullai , Komandanti i KM Gjeneral Brigade Shkëlqim Sallaku , Zv / komandanti i KFD Kapiten i Rangut I Artur Meçollari , atashe ushtarak i Kosovës i akredituar në vendin tonë , Kolonel Bashkim Shillova , drejtorë drejtorish në MM dhe SHPFA , profesorë të Akademisë së Mbrojtjes etj .

afa5Kursi i Komandës dhe Shtabit të Përgjithshëm nën drejtimin e petagogëve të Departamentit të Strategjisë dhe Historisë në datat 12 dhe 13 qershor 2019 zhvilloi vizitë mësimore historiko-strategjike në Republikën e Kosovës. Vizita u zhvillua në zbatim të programit mësimor të Akademisë së Forcave të Armatosura për vitin akademik 2018-2019 dhe kishte si qëllim njohjen e kursantëve me misionin, detyrat, strukturën e Forcës së Sigurisë së Kosovës, si dhe vlerat historike të UÇK gjatë viteve 1988-1999, me fokus kryesor Analizë Beteje e Betejës së Koshares.

bun6Në Shkollën e Trupës,Bunavi u zhvillua mësim tregues me tematikë : Tërheqja e të plagosurve në fushën e luftimit .

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte unifikimi i metodës së mësimdhënies nga drejtuesit e stërvitjes, nëpërmjet vlerësimit të shembullit pozitiv dhe marrjes eksperiencë nga përvoja e instruktorëve më të mirë .

Përveç instruktorëve dhe oficerëve trajnues, në këtë aktivitet morën pjesë komandanti i Shkollës së Trupës, personeli i Shtabit dhe QPV .

Shko në krye