English Shqip | 

anojaNë mjediset e ANO, u zhvillua ceremonia e përfundimit të Kursit të 14-të të Instruktorit në ANO. Ky kurs zhvillohet për një periudhë tre javore, ku synohet aftësimi i kursantëve me cilësitë e duhura të instruktorit të stërvitjes përgatitja dhe zhvillimi i mësimit teorik dhe stërvitjes praktike; njohja dhe zbatimi i sjelljeve elementare të Instruktorit sipas formës didaktike, komandim-detyrim dhe bashkëbisedimi; njohja e rregullave të plotësimit të planit mësimor për një mësim teoriko-praktik; njohja dhe zhvillimi i metodës së Ndodhi –Ngjarjes; njohja dhe zbatimi i teorisë së instruktim-diskutimit dhe procesin e zhvillimit e të diskutimit të vlerësimit grupor.

fsk100Kursi i Pergatitjes se Oficerit te Ri, ne kuader te programit mesimor zhvillon vizite dy ditore ne institucionet arsimore te FSK, Kosove. Gjate kesaj vizite, kursi kryesohej nga stafi akademik i kursit nen drejtimin e shefit te departamentit te KPO, Kolonel Zaho Golemi.
Gjatë vizitës, kadetet e KPO, vizituan Qendrën për Studime Universitare ( QSU ) të Forcës së Sigurisë të Kosovës në Prishtinë dhe Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes ( KDS ) në Ferizaj, ku zhvilluan takime të ndryshme me pjesëtarët e FSK-së. Nepermjet prezantimeve ne keto institucione, ato u njohen me ecurinë e përgatitjes së oficerëve të rinj të QSU-së.

bon100Një i moshuar i fshatit Bestrovë i cili kishte shqetësime shëndetësore, u paraqit në Qendrën Shëndetësore të Shkollës së Trupës për vizitë mjekësore.

Qendra Shëndetësore e Shkollës së Trupës i është përgjigjur me ndihmë mjekësore dhe dhënie të ndihmës së parë sa herë ka pasur nevojë komuniteti i zonës ku ndodhet.

Shkolla e Trupës, si pjesë e Forcave të Armatosura është në shërbim të atdheut dhe shtetasve të tij dhe në këtë kontekst dhënia e ndihmës mjekësore është një nga mënyrat më fisnike dhe më humane me anë të së cilës ne përmbushim misionin tonë në kohë paqeje.

Shko në krye