English Shqip | 

kadetNë mjediset e auditoriumit , u zhvillua ceremonia e përfundimit të Kursit të Arsimimit të Përgjithshëm të Oficerit në Akademinë e Forcave të Armatosura . Në këtë ceremoni ishin të pranishëm SHSHPFA Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku , Komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes Gjeneralbrigade Prof. Asoc . Bajram Begaj , komandantët e forcave , drejtorë drejtorish në MM dhe SHP, stafi pedagogjik i AFA, personel i KDS, si dhe familjarë të kadetëve .
Në fjalën e rastit , Zv/komandanti/rektori i AFA Kolonel Edmond Braneshi , u shpreh se

kosovShkëmbimi i deritanishëm i eksperiencave dhe programeve në fushën e arsimimit ushtarak, me FSK e Kosovës, ka qene tepër i vlefshëm dhe i frytshëm. Këtij bashkëpunimi i shtohet dhe ndihma me literaturë studimore ushtarake që KDS e FARSH i dha KDS së FSK. Ky aktivitet vjen në kuadër të bashkëpunimit të vazhdueshëm e të nisur më herët midis të dy institucioneve arsimore ushtarake, të vendosjes së piketave të përbashkëta, në drejtim të unifikimit të arsimimit dhe trajnimit ushtarak midis dy vendeve, mbi dhënien e asistencës së vazhdueshme nga pala shqiptare, në procesin e integrimit të Kosovës në NATO.

anokosNë mjediset e Garnizonit të Forcës Tokësore , u zhvillua ceremonia e përfundimit të Kursit të 41 Bazë të Nënoficerit në ANO . Në ceremoninë e organizuar me këtë rast ishin të pranishëm Komandanti i FT , Gjeneral Brigade Albert Mullai , Komandanti i ANO- së Kolonel Gaspër LALA , personeli i ANO- së si dhe vetë kursantët e kursit bazë .

Në fjalën përshëndetëse të tij , Komandanti i ANO- së , Kolonel Gaspër Lala vlerësoi punën e bërë nga të gjithë kursantët dhe instruktorët për të arritur nivele më të larta si dhe ju uroi suksese kursantëve në detyrat e mëtejshme .

Shko në krye