English Shqip | 

ano25Sipas Planit të Arsimimit për vitin 2019 në kuadër të Vitit Akademik 2019-2020, procesi mësimor po vijion dhe me dy kurset institucionale, kursi i 42-të Bazë dhe ai i Avancuar të Nënoficerit. Janë afro 90 kursantë të cilët po ndjekin procesin mësimor në këto kurse, me pjesëmarje nga të gjithë strukturat e FA.

Procesi mësimor/stërvitor me kursin 42-të Bazë të Nënoficerit zhvillohet 12-javë dhe ka si qëllim edukimin, formimin dhe zhvillimin e orientuar te cilësive te personalitetit të individit pjestar të FA, pergatitjen e përgjithshme të komandantit të skuadrës në funksion te postit luftarak dhe kompaktësimit te veprimeve te skuadrës.

kom11Arsimimi, kualifikimi, stërvitja individuale e personelit të FA, zhvillimi i doktrinës ushtarake dhe mbështetja e stërvitjes kolektive të FA është misioni Komadës së Doktrinës dhe Stërvitjes. Për përmbushjen me sukses të këtij misioni personeli drejtues i kësaj Komande ka vënë në funksion gjithë kapacitetet e tij materiale e intelektuale për tja arritur qëllimit fillestar që është fillimi i mbarë i vitit të ri akademik 2019-2020.
Në ceremoninë e organizuar me këtë rast ishin të ftuar Ministrja e Mbrojtjes, zonja Olta Xhacka, ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinise, zonja Besa Shahini, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH-së, Gjeneralbrigade Bardhyl Kollcaku, Komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes, Generalbrigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, Zv.Komandanti/Zv. Rektori i AFA Kolonel Edmond Braneshi, Komandantët e Forcave, njësive, reparteve dhe strukturave të FA, drejtorë drejtorish në MM e SHPFA, kursantë të kurseve institucionaledhe pedagogë të AFA.

sht5Në ambientet e Shkollës së Trupës në datë 04.09.2019 u zhvillua ceremonia e promovimit në gradë të oficerëve dhe nënoficerëve të cilët u vlerësuan gjatë këtij viti nga ana e komisioneve të karrierës.
Në ceremoninë e zhvilluar morën pjesë Komandanti, shtabi, drejtues të strukturave dhe personeli i Shkollë së Trupës .
Për arritjet dhe rezultatet e larta, performancën që ky personel ka prezantuar, sot shpërblehen me gradën e radhës dhe mundëson vijueshmërinë e mëtejshme në karrierën ushtarake duke e shoqëruar me detyra më të rëndësishme në Shkollën e Trupës dhe në struktura të tjera të Forcave të Armatosura.

Shko në krye