English Shqip | 

kosvKursi i Lartë i Sigurisë dhe Mbrojtjes në Akademinë e FA, në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes, në kuadër të realizimit të programit mësimor zhvilloi para disa ditësh një vizitë dy ditore në mësimore në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Forcën e Sigurisë së Kosovës
Qëllimi mësimor i vizitës së KLSM-së ishte njohja me institucionet e sigurisë shtetërore dhe ndërkombëtare që operojnë në Kosovë, dhe se si është institucionalizuar koncepti i sigurisë bashkëpunuese në rastin e Kosovës.

qs600Në kuadër të Iniciativës së Shefave të Shtabeve për Ballkanin, si dhe të rrjetit të trajnimit dhe stërvitjeve për vendet e Europës juglindore, që shërben si media për komunikim, shkëmbim të dhënash dhe sjellje operative të simuluar, ka filluar në Qendrën e Simulimit, egzekutimi i stërvitjes simuluese “Balkan Bridge-19". BB19 është vijim i stërvitjeve të mëparshme “SEESIM”, “Flaka e Energjisë 11”, “Phoenix 10”, etj.

shtopNë datën 23.09.2019 , në Shkollën e Trupës Bunavi , ka nisur cikli stërvitor shtator- dhjetor 2019 , me kursin e Stërvitjes Individuale Bazë .Komandanti i Shkollës së Trupës Kolonel Ardian Lulaj j u ka uruar mirëseardhjen në Shkollën e Trupës rekrutëve të rinj.Kursi i Stërvitjes Individuale Bazë konsiderohet jo vetëm si porta hyrëse në karrierën e ushtarakëve të FA, por edhe shkolla e parë e edukimit ushtarak, përmes të cilës realizohet shndërrimi nga civilë në ushtarë.

Shko në krye