English Shqip | 

bon10Në Shkollën e Trupës Bunavi, kontingjenti i rekrutëve kandidatë për ushtarë detarë në FA sapo ka përfunduar fazën e parë të stërvitjes në programin stërvitor , periudha “jeshile”, në këtë fazë stërvitore që është edhe faza e përshtatjes, rekrutët e rinj kanë mësuar dhe janë njohur me rregullat bazë për jetën ushtarake, kanë mësuar dhe janë kalitur me vlerat morale të FA, të traditës dhe etikës ushtarake, kanë marrë njohuritë bazë për armatimin si dhe për herë të parë ata kanë zhvilluar qitje me armë luftarake.

klsm5Paraditen e sotme, komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, priti në një takim të vecantë Ambasadorin e Italisë në Shqipëri, Zotin Alberto Cutillo.
Në takim morën pjesë atasheu ushtarak italian i akredituar në vendin tonë Kolonel Fabio Cornacchia, i cili shoqëronte Ambasadorin Cutillo, si dhe Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka. Pasi i uroi mirëseardhjen, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, e njohu Ambasadorin e Italisë në Shqipëri, Zotin Alberto Cutillo, me përshkrimin e KLSM, si kursi më i lartë institucional në fushën e sigurisë e mbrojtjes në sistemin arsimor ushtarak

lostKursi i Lartë i Sigurisë dhe Mbrojtjes në kuadër të programit akademik realizoi një vizitë dy ditore mësimore në Jug të Shqipërisë.
Qëllimi i vizitës ishte njohja me rëndësinë gjeo-strategjike të hapësirës detare të Republikës së Shpipërisë, njohja me vendet historike e kulturore të vendit tonë, në mënyrë të veçantë për pjesëmarrësit nga vendet partnere, si dhe zhvillimi i programit “Team Working” me pjesëmarrësit në KLSM 2019. Pjesë e programit ishte edhe vizita në Bazën e Pashalimanit, udhëtimi me anije në ishullin e Sazanit, udhëtim në qytetin e Sarandës dhe Parkun Kombëtar të Butrintit, si dhe vizitë në kalanë e Gjirokastrës.

Shko në krye