English Shqip | 

shapeNë mjediset e Qendres së Simulimit për tre ditë më radhë po zhvillohet stërvitja rajonale “Joint Reaction 2019”. Kjo stërvitje zhvillohet në kuadër të nismës “A-5” dhe përbën një ndër projektet kryesore të kësaj nisme, për sa i përket qasjes gjithëperfshires në çështjet e bashkëpunimit, koordinimit dhe reagimit në fushës së sigurisë. JR-19 është dizanjuar si një stërvitje shumëkombëshe, CPX, në nivel rajonal, e asistuar me kompjutera (CAX), në Qendrën e Simulimit të FARSH. Në këtë stërvitje marrin pjesë shtete si, Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Kroacia, Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Shtetet e Bashkuara (USEUCOM), Garda e Neë Jersey, Kryqi i Kuq Shqiptar, si dhe aktorë të tjerë të OJQ-ve.

brukKursi i Lartë i Sigurisë dhe Mbrojtjes (KLSM), i kryesuar nga Komandanti i KDS Gjeneral Brigade, Prof. Asoc. Bajram Begaj, zhvilloi vizitë mësimore dy ditore në Komandën Strategjike të Aleancës për Operacionet (SHAPE), Mons, Selinë e NATO-s, Bruksel, si dhe në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Shtabin e Përgjithshëm të Mbretërisë së Belgjikës.
Qëllimi i vizitës ishte njohja e kursantëve me institucionet ndërkombëtare të sigurisë, rolin, misionin, dhe detyrat e Komandës Strategjike të Alenacës për Operacionet, sfidat e transformimit dhe adoptimit me strukturën e re, operacionet aktuale të NATO-s, partneritetet ushtarake, prioritetet kyçe të NATO-s, si dhe me planet e zhvillimit dhe modernizimit të Forcave të Armatosura të Mbretërisë së Belgjikës.

ambgKomandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj paraditen e sotme priti në një takim të vecantë Ambasadorin e Gjermanisë në Shqipëri, zotin Peter Zingraf. Takimi ishte në kuadër të lektimit si“Guest Speaker” që Ambasadori gjerman Zingraf, zhvilloi me Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes.Në takim morën pjesë Zv/komandanti i KDS, Kolonel Dilaver Hoxha, Zv/kom/Rektori i AFA, Kolonel Edmond Braneshi, si dhe Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doko.

Shko në krye