English Shqip | 

      e hënë 29.10.2018 

Në mjediset e QS me Kursin e Avancuar të Nënoficerit në ANO, po zhvillohet stërvitja CPX/CAX “Pajeti 18”.Qëllimi i Stërvitjes është planëzimi dhe ekzekutimi i standartizuar nga Kursi i Avancuar i Nënoficerit në ANO, i procedurave të drejtimit të trupave në nivel toge, zhvillimi i urdhrit operacional dhe komandim–kontrolli (C2), në mënyrë reale, në një mjedis të simuluar duke përdorur programin JCATS.Objektivat e kësaj stërvitjeje janë; aftësimi i kursantëve për zhvillimin e luftimit mësymës nëpërmjet përdorimit të programit simulativ JCATS, planëzimi dhe aplikimi i procesit të drejtimit të trupave (PDT), zhvillimi dhe vlerësimi i stërvitjes, me synim rritjen e aftësive drejtuese të kursantëve për luftimin mësymës në nivelin e togës, si dhe shfrytëzimi i mësimeve të nxjerra nga stërvitjet e kaluara,

Paraditen e sotme në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes, ishte i ftuar si lektor nderi në Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, ish-Shefi i Shtabit të FA gjermane, Gjeneral Volker Wieker.
Në mjediset e auditoriumit të MM, nën një audiencë të gjerë jo vetëm me KLSM, por dhe me kursantët e KTHOSH, KKSHP, KLO, Gjeneral Wieker trajtoi temën “Dinamikat dhe interesat e fuqisë kombëtare”. Në këtë aktivitet morën pjesë dhe SHSHPFA, Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, profesorë dhe pedagogë të Akademisë së Forcave të Armatosura.

      24.10.2018 e mërkurë

Komandanti i KDS Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, i shoqëruar nga Shefi i Shtabit i KDS, Kolonel Riza Zaja, prezantoi ditën e djeshme Shefin e ri të Qëndrës së Simulimit, Kolonel Dr. Ahmet Leka.
Gjeneral Begaj, pasi u shpreh me tone pozitive për punën e gjithë personelit dhe konsolidimin e Qendrës së Simulimit, për rolin e rëndësishëm që kjo qëndër ka dhe do të ketë në vendosjen e standarteve të larta në trajnimin me kosoto sa më të ulët të ushtarakëve të FA, lexoi urdhërin e emërimit të MM, për Kolonel Dr. Ahmet Leka. Në fjalën e tij ai u shpreh se:” Kolonel Leka është një oficer me kontribute për FA në tërësi që nga vitit 1986 me detyra të rëndësishme në strukturat e FA.

Shko në krye