English Shqip | 

      e premte 09.11.2018

Në kuadër të programit të vizitës në vendin tonë të Ministrit të Mbrojtjes për Forcën e Sigurisë së Kosovës, zotit Rrustem Berisha, paraditen e sotme, në mjediset e Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes, u zhvillua një takim i shkurtër dhe përshëndetje me kursantët kosovarë që aktualisht po ndjekin kurset institucionale në Akademinë e Forcave të Armatosura.
Në këtë takim, Ministri i FSK, zoti Rrustem Berisha, shoqërohej nga zoti Sylë Ukshini, ambasadori i Republikës së Ksovës në Tiranë, etj. Nga pala shqiptare, në takim morën pjesë Shëfi I Shtabit të KDS, Kolonel Riza Zaja, Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc. Edmond Braneshi, si dhe Komandanti i kurseve në AFA, Kolonel Halil Kuçana.

      e premte 09.11.2018

Në mjediset e Akademisë së Nënoficerëve, u zhvillua paraditen e sotme ceremonia e certifikimit të kursit të 6-të të Kryekapterit.
Në ceremoninë e organizuar më këtë rast morën pjesë, Shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Komandant i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes Gjeneral Brigade Prof.Asoc. Bajram Begaj, Komandanti i Forcës Tokësore Gjeneral Major Nazmi Cahani, Komandanti i Akademisë së N/oficerëve, Gjeneral Brigade Albert Mullai, komandantët e kurseve, kursantë, oficerë dhe nënoficerë të ANO.

      e hënë 05.11.2018

Paraditen e sotme, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Dr. Bajram Begaj, priti në një takim të vecantë Zv/shefin e misionit të ambasadës angleze në Shqipëri, Z. Sean Melbourne. Takimi ishte në kuadër të lektimit si“Guest Speaker” që zoti Melbourne zhvilloi me Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, me tematikë “Prespektiva britanike në zhvillimet aktuale dhe çështjet gjeopolitike në Shqipëri”.
Në takim morën pjesë Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc.Dr. Edmond Braneshi, si dhe Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka. Pasi i uroi mirëseardhjen, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Dr. Bajram Begaj, shprehu falenderimet e tij më të mira për gadishmërinë dhe angazhimin e Zv/shefit të misionit të ambasadës angleze

Shko në krye