English Shqip | 

      e enjte 15.11.2018

Në mjediset e auditoriumit të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua Konferenca Shkencore me temë: ”Sfidat rajonale të sigurisë- roli i Shqipërisë”. Kjo konferencë u zhvillua nën kujdesin e Komandantit të KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, dhe si një angazhim i përbashkët i Qendrës së Doktrinës dhe Kërkimit dhe Akademisë së Forcave të Armatosura. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Shefi i Shtabit të KDS, Kolonel Riza Zaja, Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc. Edmond Braneshi, Komandanti i QD, Kolonel Dilaver Hoxha, profesorë të AFA, kursantët e kurseve institucionale në AFA, studiues të fushës së sigurisë, etj.

      e mërkurë 14.11.2018

KLSM është duke zhvilluar vizitën zyrtare në Bruksel, Mbreterine e Belgjikes. Në këtë vizitë, Kursi i Lartë i Sigurisë e Mbrojtjes, drejtohej nga komandanti i KDS, Gjeneral brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj.
Vizitën e parë, kursantët e KLSM e zhvilluan në Ministrine e Mbrojtjes Belge. Aty, ata u pritën nga Kolonel Zv/ asistent i shefit të shtabit të departamentit të strategjisë në MM Belge, zoti Derëael. Nëpermjet prezantimeve të mbajtuara, Kursi i Lartë u njoh me politikat belge te mbrojtjes, si dhe kendveshtrimet belge mbi angazhimet aktuale të NATO-s në arenën ndërkombëtare. Në perfundim të prezantimeve pati diskutime dhe pyetje te shumta mbi cështje me interes të përbashkët, në fushën e sigurisë e mbrojtjes.

      e martë 13.11.2018

Sipas një plani metodik të hartuar në bazë reparti, që prej tre ditësh në Shkollën e Trupës Bunavi, Vlorë, me rekrutët e rinj të kursit të stërvitjes individuale bazë dhe të avancuar të oficerit, po zhvillohet një ushtrim stërvitor fushor. Kjo stërvitje po realizohet sipas një skenari i cili mbështetet në detyrat që vlerësohen për stërvitje të natyrave të tilla.
Qëllimi i zhvillimit të kësaj stërvitje fushore është t’u sigurojë efektivave mundësinë të tregojnë dhe shfaqin aftësitë e tyre individuale dhe të vënë në zbatim njohuritë e marra gjatë gjithë stërvitjes në një situatë konkrete në terren.

Shko në krye