English Shqip | 

      e premte 23.11.2018

Paraditen e sotme, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, Gjeneralbrigade Bardhyl Kollçaku, në cilësinë e “Guest Speaker”, zhvilloi me Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, lektimin me temë: “Çështjet e sigurisë në Ballkanin Perëndimor dhe roli i Shqipërisë në të”.
Gjatë lektimit, SHSHPFA, Gjeneral Kollçaku, shoqërohej nga Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc.Dr. Edmond Braneshi, si dhe Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka.

Në Akademinë e Nënoficerëve ‘Thomson’, u zhvillua ceremonia e çertifikimit të 42 kursantëve, 2 prej të cilëve nga FSK, të Kursit 39-të Avancuar të nënoficerit. Në ceremoninë e organizuar më këtë rast morën pjesë Zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, Komandanti i Akademisë së Nënoficerëve Gjeneral Brigade Albert Mullai.


Ceremonia u përshëndet nga Zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu. Në fjalën e saj Zv/SHSHPFA Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu theksoi se:

Në mjediset e Shkollës së Trupës, Bunavi,Vlorë, paraditen e sotme u zhvillua ceremonia e çertifikimit të Kursit të Stërivitjes Individuale Bazë dhe ajo e Avancuar.Në këtë aktivitet morën pjesë SHSHPFA Gjeneralbrigade Bardhyl Kollçaku, i shoqëruar nga Shefi i Shtabit i KDS Kolonel Riza Zaja, drejtorë drejtorish në SHPFA, përfaqësues të pushtetit vendor e lokal të qytetit të Vlorës, si dhe familjarë të ushtarëve.

Fjalën e hapjes në këtë ceremoni e mbajti Komandanti i SHT Bunavi, Kolonel Ardian Lulaj. Në fjalën e tij, ndër të jerash, Kolonel Lulaj falenderoi

Shko në krye