English Shqip | 

Në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Emergjencave Civile, Prefekturën e Vlorës dhe njësinë administrative të Kuç-it, ditën e sotme Shkolla e Trupës Bunavi, me kapacitetet e saj operacionale, është angazhuar në ndihmë të banorëve të fshatit Kuç, për ngritjen e një çadre, për strehimin e tyre nga tërmeti i ditëve të fundit.

Në këtë angazhim, Shkolla e Trupës dërgoi një përsonel prej 4 efektivësh dhe një kamion në ndihmë të Emergjencave Civile. Edhe pse në kushte të vështira atmosferike u bë e mundur ngritja e çadrës provizore për familjet e prekura nga fatkeqësia natyrore.

Banorët e strehuar falënderuan personelin ushtarak që kontribuoi në ngritjen e çadrave, të cilët edhe në këtë rast u gjendën të parët për të dhënë kontributin e tyre në ndihmë të popullsisë civile.

Me rastin e 74-Vjetorit të Çlirimit të vendit, në mjediset e hapura në pedonalen e Tiranës, nën kujdesin e Ministrisë së Mbrojtjes, u organizua Dita e Hapur “Festo me Uniformat”. Ky aktivitet ishte në vazhdën e aktiviteteve të realizuara nga FA, në kuadër të festave të Nëntorit.

Në këtë event, Ministrja e Mbrojtjes, zonja Olta Xhaçka vlerësoi rëndësinë e veçantë që 29 nëntori shënon për çlirimin e vendit nga forcat nazi-fashiste, duke shtuar se Forcat e Armatosura janë tashmë roje të lirisë së arritur, e mbartës të vlerave më të larta morale.

Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes, ekspozoi në pavijonin e saj, materiale promocionale, të cilat kishin të bënin me veprimtaritë arsimore, stërvitore e trajnuese të kurseve institucionale që zhvillohen në AFA, ANO, SHT Bunavi Vlorë, QS, QDK; promovimin e publikimeve doktrinare ushtarake (doktrina, manuale, rregullore, që përdoren si referencë pune në veprimtarinë e FA), në kuadër të procesit të arsimimit ushtarak dhe zhvillimit doktrinar në FA.

Në ambjentet e Pallatit të Kongreseve, për disa ditë me radhë u zhvillua panairi Ndërkombëtar për Sigurinë dhe Mbrojtjen, e organizuar nga shoqëria Klik Ekspo Group Albania, në bashkëpunim me Ministrinë e Mbrojtjes.
Në këtë panair, Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes, ekspozoi në një nga pavijonet në pjesën e brendshme të Pallatit të Kongreseve në Tiranë, materiale promocionale, të cilat kishin të bënin me veprimtaritë arsimore, stërvitore e trajnuese të kurseve institucionale që zhvillohen në AFA, ANO, SHT Bunavi Vlorë, QS, QDK; promovimin e publikimeve doktrinare ushtarake (doktrina, manuale, rregullore, që përdoren si referencë pune në veprimtarinë e FA), në kuadër të procesit të arsimimit ushtarak dhe zhvillimit doktrinar në FA.

Shko në krye