English Shqip | 

Në mjediset e Shkollës së Trupës, Bunavi,Vlorë, paraditen e sotme u zhvillua ceremonia e çertifikimit të Kursit të Stërivitjes Individuale Bazë dhe ajo e Avancuar.Në këtë aktivitet morën pjesë SHSHPFA Gjeneralbrigade Bardhyl Kollçaku, i shoqëruar nga Shefi i Shtabit i KDS Kolonel Riza Zaja, drejtorë drejtorish në SHPFA, përfaqësues të pushtetit vendor e lokal të qytetit të Vlorës, si dhe familjarë të ushtarëve.

Fjalën e hapjes në këtë ceremoni e mbajti Komandanti i SHT Bunavi, Kolonel Ardian Lulaj. Në fjalën e tij, ndër të jerash, Kolonel Lulaj falenderoi

      e enjte 15.11.2018

Në mjediset e auditoriumit të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua Konferenca Shkencore me temë: ”Sfidat rajonale të sigurisë- roli i Shqipërisë”. Kjo konferencë u zhvillua nën kujdesin e Komandantit të KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, dhe si një angazhim i përbashkët i Qendrës së Doktrinës dhe Kërkimit dhe Akademisë së Forcave të Armatosura. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Shefi i Shtabit të KDS, Kolonel Riza Zaja, Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc. Edmond Braneshi, Komandanti i QD, Kolonel Dilaver Hoxha, profesorë të AFA, kursantët e kurseve institucionale në AFA, studiues të fushës së sigurisë, etj.

      e mërkurë 14.11.2018

KLSM është duke zhvilluar vizitën zyrtare në Bruksel, Mbreterine e Belgjikes. Në këtë vizitë, Kursi i Lartë i Sigurisë e Mbrojtjes, drejtohej nga komandanti i KDS, Gjeneral brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj.
Vizitën e parë, kursantët e KLSM e zhvilluan në Ministrine e Mbrojtjes Belge. Aty, ata u pritën nga Kolonel Zv/ asistent i shefit të shtabit të departamentit të strategjisë në MM Belge, zoti Derëael. Nëpermjet prezantimeve të mbajtuara, Kursi i Lartë u njoh me politikat belge te mbrojtjes, si dhe kendveshtrimet belge mbi angazhimet aktuale të NATO-s në arenën ndërkombëtare. Në perfundim të prezantimeve pati diskutime dhe pyetje te shumta mbi cështje me interes të përbashkët, në fushën e sigurisë e mbrojtjes.

Shko në krye