English Shqip | 

      e hënë 23.04.2018

Bazuar në udhëzimet e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA-së nr.608/1, datë 26.01.2018, “Për edukimin, trajnimin, stërvitjen dhe vlerësimin në Forcat e Armatosura, për vitin 2018”, planin e veprimtarive kryesore të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe planit të qitjeve të KDS-së për vitin 2018, me datë 23 Prill 2018, në poligonin e qitjes të Repartit Ushtarak nr.1060 Babrru, u zhvillua qitja më armët e këmbësorisë nga personeli ushtarak i komandës, shtabit të KDS dhe togës së mbështetjes së shtabit. Qitja u organizua, u drejtua dhe u zhvillua nga Dega e Arsimimit, Stërvitjes dhe Kurrikulave.

     e hënë 16.04.2018

Bazuar në udhëzimet e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA-së nr.608/1, datë 26.01.2018, “Për edukimin, trajnimin, stërvitjen dhe vlerësimin në Forcat e Armatosura, për vitin 2018”, planin e veprimtarive kryesore të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe kalendarit të aktiviteteve sportive për vitin 2018, me datë 16 Prill 2018, në ambjentet sportive të garnizonit “Skënderbej” (palestra, fusha e futbollit) u zhvillua testimi fizik i personelit ushtarak të komandës, shtabit të KDS dhe togës së mbështetjes së shtabit. Testimi u zhvillua nga komisioni i ngritur nga Dega e Arsimimit, Stërvitjes dhe Kurrikulave dhe Seksioni i Përgatitjes Fizike në Akademinë e Forcave të Armatosura në këto disiplina: palosje-shpalosje për kohën 2 minuta; ulje e ngritje për kohën 2 minuta; vrapim në distancën 3200 m.

     e enjte 05.04.2018

Bazuar në Planin e Veprimtarive Kryesore të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes për vitin 2018, me datë 5 Prill 2018, ora 12.00, në auditoriumin e MM, u zhvillua tryeza me temë “Zhvillimet më të fundit në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes, reflektimi i tyre në Rishikimin Strategjik të Mbrojtjes – 2018”. Takimi u organizua nga Qendra e Doktrinës dhe e Kërkimit në bashkëpunim me Akademinë e Forcave të Armatosura. Pjesëmarrësit në tryezë ishin Komandanti i KDS gjeneral brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, shefat kryesorë në shtabin e KDS, pedagogët dhe kursantët e Akademisë së Forcave të Armatosura, personeli i Qendrës së Doktrinës dhe Kërkimit, etj. Qëllimi i kësaj tryeze ishte vlerësimi i mjedisit aktual dhe të pritshëm të sigurisë dhe të mbrojtjes, identifikimi i interesave dhe objektivave kombëtarë, argumentimi i një balance efektive të

Shko në krye