English Shqip | 

     e premte 27.04.2018

Më datën 27 Prill 2018 në auditoriumin e “Gjeneral Enrico Tellini” të Garnizonit “Skënderbej” u zhvillua “Ora e Komandantit”,i ftuar nderi ishte Komandanti i Forcës Ajrore, Gjeneral Brigade Vladimir Avdiaj. Të pranishëm gjatë ligjërimit ishin Komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes Prof. Asoc. Bajram Begaj,komandantet e institucioneve,shefat kryesore ne shtabin e KDS, stafi pedagogjik dhe kursant i AFA-se.Komandanti i Akademisë së Forcave të Armatosura Kolonel Dr. Eduart Bala bëri prezantimin e Komandantit të Forcës Ajrore Gjeneral Brigade Vladimir Avdiaj.

 

     e enjte 26.04.2018

Në mjediset e Shkollës së Trupës, Bunavi, Vlorë, u zhvillua ceremonia e betimit dhe certifikimit të rekrutëve të kursit të Stërvitjes Individuale Bazë dhe certifikimi i ushtarëve të Kursit të Stërvitjes Individuale të Avancuar në specialitetet “Këmbësori”, “Logjistikë”, “Polici ushtarake”, “Ndërlidhje” dhe “Detari”.Në ceremoninë e certifikimit ishin të pranishëm Ministri i Mbrojtjes Znj. Olta Xhaçka, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Komandanti i KDS gjeneral brigade Prof. Asos. Bajram Begaj, përfaqësues të pushtetit lokal, Drejtori i Policisë Vendore Vlorë si dhe familjarë të ushtarëve. Rekrutëve të kursit të Stërvitjes Individuale Bazë dhe të Kursit të Stërvitjes Individuale të Avancuar zhvilluan një demostrim stërvitor sipas detyrave të tyre të mësuara në këto kurse. Fjalën e rastit për efektivat dhe të ftuarit e

     e hënë 16.04.2018

Bazuar në udhëzimet e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA-së nr.608/1, datë 26.01.2018, “Për edukimin, trajnimin, stërvitjen dhe vlerësimin në Forcat e Armatosura, për vitin 2018”, planin e veprimtarive kryesore të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe kalendarit të aktiviteteve sportive për vitin 2018, me datë 16 Prill 2018, në ambjentet sportive të garnizonit “Skënderbej” (palestra, fusha e futbollit) u zhvillua testimi fizik i personelit ushtarak të komandës, shtabit të KDS dhe togës së mbështetjes së shtabit. Testimi u zhvillua nga komisioni i ngritur nga Dega e Arsimimit, Stërvitjes dhe Kurrikulave dhe Seksioni i Përgatitjes Fizike në Akademinë e Forcave të Armatosura në këto disiplina: palosje-shpalosje për kohën 2 minuta; ulje e ngritje për kohën 2 minuta; vrapim në distancën 3200 m.

      e hënë 23.04.2018

Bazuar në udhëzimet e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA-së nr.608/1, datë 26.01.2018, “Për edukimin, trajnimin, stërvitjen dhe vlerësimin në Forcat e Armatosura, për vitin 2018”, planin e veprimtarive kryesore të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe planit të qitjeve të KDS-së për vitin 2018, me datë 23 Prill 2018, në poligonin e qitjes të Repartit Ushtarak nr.1060 Babrru, u zhvillua qitja më armët e këmbësorisë nga personeli ushtarak i komandës, shtabit të KDS dhe togës së mbështetjes së shtabit. Qitja u organizua, u drejtua dhe u zhvillua nga Dega e Arsimimit, Stërvitjes dhe Kurrikulave.

     e enjte 05.04.2018

Bazuar në Planin e Veprimtarive Kryesore të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes për vitin 2018, me datë 5 Prill 2018, ora 12.00, në auditoriumin e MM, u zhvillua tryeza me temë “Zhvillimet më të fundit në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes, reflektimi i tyre në Rishikimin Strategjik të Mbrojtjes – 2018”. Takimi u organizua nga Qendra e Doktrinës dhe e Kërkimit në bashkëpunim me Akademinë e Forcave të Armatosura. Pjesëmarrësit në tryezë ishin Komandanti i KDS gjeneral brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, shefat kryesorë në shtabin e KDS, pedagogët dhe kursantët e Akademisë së Forcave të Armatosura, personeli i Qendrës së Doktrinës dhe Kërkimit, etj. Qëllimi i kësaj tryeze ishte vlerësimi i mjedisit aktual dhe të pritshëm të sigurisë dhe të mbrojtjes, identifikimi i interesave dhe objektivave kombëtarë, argumentimi i një balance efektive të

Shko në krye