English Shqip | 

      28.09.2018 e premte 

Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, priti në një takim të veçantë Ambasadoren e Greqisë në Shqipëri, znj. Eleni Sourani. Takimi ishte në kuadër të lektimit si“Guest Speaker” që Znj. Sourani zhvilloi me Kursin e 10- të të Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Në takim morën pjesë Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc.Dr. Edmond Braneshi, si dhe Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka. Ambasadorja Sourani, shoqërohej nga atasheu ushtarak grek i akredituar në vendin tonë, Kolonel Christos Bakirtzis.

      e premte 20.07.2018

Në mjediset e Muzeut të FARSH, u zhvillua paraditen e sotme ceremonia e përfundimit të Kursit të Arsimimit të Përgjithshëm të Oficerit në Akademinë e Forcave të Armatosura. Në këtë ceremoni ishin të pranishëm Ministri i Mbrojtjes zj. Olta Xhaçka, anëtarë të Komisionit të Sigurisë, ZV/SHSHPFA Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, komandantët e forcave, gjeneralë, drejtorë drejtorish në MM dhe SHP, si dhe familjarë të kadetëve.

Në fjalën e rastit, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof.Asoc.Bajram Begaj, u shpreh: “Sot është një ditë e shënuar për mbarë FA dhe në veçanti për ju oficerë të rinj,

     e enjte 10.05.2018

Në mjediset e auditoriumit të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua Konferenca Shkencore me temë: ”60 vjet Akademi e Forcave të Armatosura”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Zv/Shefe e SHP të FA, Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, Komandanti/Rektori i AFA, Kolonel Dr. Eduard Bala, Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Prof. Dr. Arben Gjata, drejtorë drejtorish në SHPFA, komandantë të strukturave të Forcave Armatosura, ish komandantë, ish profesorë të akademisë, stafi akademik e kursantë, si dhe të ftuar të tjerë.

     e premte 29.06.2018

Në auditoriumin e Ministrisë së Mbrojtjes, u zhvillua paraditen e sotme, ceremonia e diplomimit të kursantëve të Kursit të Lartë të Oficerit dhe kursit të Komandës dhe Shtabit të Përgjithshëm, të Akademisë së Forcave të Armatosura, për vitin akademik 2017-2018.
Të pranishëm në ceremoni ishin: Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, Gjeneral Brigade Dr. Bardhyl Kollçaku, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof.Asoc.Dr. Bajram Begaj, Komandanti i Brigadës së Mbështetjes Operacionale në FSK Gjeneral Brigade Naim Haziri, Komandanti i AFA Kolonel Dr. Eduart Bala, Komandantët e Forcave në FA, atasheu ushtarak i Kosovës Kolonel Bashkim Shillova, drejtorë drejtorish në Ministrinë e Mbrojtjes e Shtabin e Përgjithshëm, komandantë të institucioneve, familjarë të akademistëve, si dhe të ftuar të tjerë.

     e martë 08.05.2018 

Më datë 08.05.2018, në ambientet e auditoriumit “Gjeneral Enrico Tellini” të Garnizonit “Skënderbej” u zhvillua ceremonia jubilare me rastin e 60-vjetorit të krijimit të Akademisë së Forcave të Armatosura. Në ceremoni ishin të pranishëm Ministri i Mbrojtjes zonja Olta Xhaçka, Zëvendësministri i Mbrojtjes zoti Petro Koçi, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Zëvendësshefi i SHPFA Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, anëtari i Komisionit të Sigurisë Kombëtare zoti Vullnet Sina, komandanti i KDS Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, komandantë forcash, komandanti/rektori i AFA Kolonel Dr. Eduard Bala, prefekti i Tiranës zonja Suzana Jahollari, atashetë ushtarakë të akredituar në vendin tonë, drejtorë drejtorish e këshilltarë në MM e SHPFA, ish-komandantë, ish-pedagogë e punonjës të akademisë, stafi akademik ekursantë të AFA, si dhe të ftuar të tjerë. 

Shko në krye