English Shqip | 

      e hënë 29.10.2018 

Në mjediset e QS me Kursin e Avancuar të Nënoficerit në ANO, po zhvillohet stërvitja CPX/CAX “Pajeti 18”.Qëllimi i Stërvitjes është planëzimi dhe ekzekutimi i standartizuar nga Kursi i Avancuar i Nënoficerit në ANO, i procedurave të drejtimit të trupave në nivel toge, zhvillimi i urdhrit operacional dhe komandim–kontrolli (C2), në mënyrë reale, në një mjedis të simuluar duke përdorur programin JCATS.Objektivat e kësaj stërvitjeje janë; aftësimi i kursantëve për zhvillimin e luftimit mësymës nëpërmjet përdorimit të programit simulativ JCATS, planëzimi dhe aplikimi i procesit të drejtimit të trupave (PDT), zhvillimi dhe vlerësimi i stërvitjes, me synim rritjen e aftësive drejtuese të kursantëve për luftimin mësymës në nivelin e togës, si dhe shfrytëzimi i mësimeve të nxjerra nga stërvitjet e kaluara,

Paraditen e sotme në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes, ishte i ftuar si lektor nderi në Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, ish-Shefi i Shtabit të FA gjermane, Gjeneral Volker Wieker.
Në mjediset e auditoriumit të MM, nën një audiencë të gjerë jo vetëm me KLSM, por dhe me kursantët e KTHOSH, KKSHP, KLO, Gjeneral Wieker trajtoi temën “Dinamikat dhe interesat e fuqisë kombëtare”. Në këtë aktivitet morën pjesë dhe SHSHPFA, Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, profesorë dhe pedagogë të Akademisë së Forcave të Armatosura.

Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, priti në një takim të vecantë Komandantin e Forcës Tokësore të Forcës së Sigurisë së Kosovës, Gjeneral Brigade Enver Hazrolli. Takimi ishte në kuadër të lektimit si“Guest Speaker” që gjeneral Cikaqi, zhvilloi me Kursin e 10- të të Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes.
Në takim morën pjesë Zv.Komandanti/Zv.Rektori i AFA, Kolonel Prof.Asoc.Dr. Edmond Braneshi, Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka, si dhe Shefi i Shtabit të KDS Kolonel Riza Zaja.
Pasi i uroi mirëseardhjen, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, shprehu vlerësimet maksimale për angazhimin ndër vite

      24.10.2018 e mërkurë

Komandanti i KDS Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, i shoqëruar nga Shefi i Shtabit i KDS, Kolonel Riza Zaja, prezantoi ditën e djeshme Shefin e ri të Qëndrës së Simulimit, Kolonel Dr. Ahmet Leka.
Gjeneral Begaj, pasi u shpreh me tone pozitive për punën e gjithë personelit dhe konsolidimin e Qendrës së Simulimit, për rolin e rëndësishëm që kjo qëndër ka dhe do të ketë në vendosjen e standarteve të larta në trajnimin me kosoto sa më të ulët të ushtarakëve të FA, lexoi urdhërin e emërimit të MM, për Kolonel Dr. Ahmet Leka. Në fjalën e tij ai u shpreh se:” Kolonel Leka është një oficer me kontribute për FA në tërësi që nga vitit 1986 me detyra të rëndësishme në strukturat e FA.

      e hënë 22.10.2018

Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, priti në një takim të veçantë lektorin e Qëndrës Marshall, zoti Tamir Sinai. Takimi ishte në kuadër të lektimit që zoti Sinai, është duke zhvilluar me Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, sipas programit të miratuar.
Në takim morën pjesë Shefi i Seksionit të Grupit të Studimeve Strategjike, Kolonel Vullnet Doka. Pasi i uroi mirëseardhjen, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, e njohu zotin Sinai me ecurinë e zhvillimit të KLSM ndër vite, në kuadër të rritjes së bashkëpunimit rajonal e më gjërë në fushën e mbrojtjes. Gjeneral Begaj, u ndal në rëndësinë e bashkëpunimit midis KDS dhe Qëndrës Marshall, duke theksuar

Shko në krye