e premte 29.06.2018

Në auditoriumin e Ministrisë së Mbrojtjes, u zhvillua paraditen e sotme, ceremonia e diplomimit të kursantëve të Kursit të Lartë të Oficerit dhe kursit të Komandës dhe Shtabit të Përgjithshëm, të Akademisë së Forcave të Armatosura, për vitin akademik 2017-2018.
Të pranishëm në ceremoni ishin: Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, Gjeneral Brigade Dr. Bardhyl Kollçaku, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof.Asoc.Dr. Bajram Begaj, Komandanti i Brigadës së Mbështetjes Operacionale në FSK Gjeneral Brigade Naim Haziri, Komandanti i AFA Kolonel Dr. Eduart Bala, Komandantët e Forcave në FA, atasheu ushtarak i Kosovës Kolonel Bashkim Shillova, drejtorë drejtorish në Ministrinë e Mbrojtjes e Shtabin e Përgjithshëm, komandantë të institucioneve, familjarë të akademistëve, si dhe të ftuar të tjerë.

     e enjte 10.05.2018

Në mjediset e auditoriumit të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua Konferenca Shkencore me temë: ”60 vjet Akademi e Forcave të Armatosura”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Zv/Shefe e SHP të FA, Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, Komandanti i KDS, Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, Komandanti/Rektori i AFA, Kolonel Dr. Eduard Bala, Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Prof. Dr. Arben Gjata, drejtorë drejtorish në SHPFA, komandantë të strukturave të Forcave Armatosura, ish komandantë, ish profesorë të akademisë, stafi akademik e kursantë, si dhe të ftuar të tjerë.

     e premte 27.04.2018

Më datën 27 Prill 2018 në auditoriumin e “Gjeneral Enrico Tellini” të Garnizonit “Skënderbej” u zhvillua “Ora e Komandantit”,i ftuar nderi ishte Komandanti i Forcës Ajrore, Gjeneral Brigade Vladimir Avdiaj. Të pranishëm gjatë ligjërimit ishin Komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes Prof. Asoc. Bajram Begaj,komandantet e institucioneve,shefat kryesore ne shtabin e KDS, stafi pedagogjik dhe kursant i AFA-se.Komandanti i Akademisë së Forcave të Armatosura Kolonel Dr. Eduart Bala bëri prezantimin e Komandantit të Forcës Ajrore Gjeneral Brigade Vladimir Avdiaj.

 

     e martë 08.05.2018 

Më datë 08.05.2018, në ambientet e auditoriumit “Gjeneral Enrico Tellini” të Garnizonit “Skënderbej” u zhvillua ceremonia jubilare me rastin e 60-vjetorit të krijimit të Akademisë së Forcave të Armatosura. Në ceremoni ishin të pranishëm Ministri i Mbrojtjes zonja Olta Xhaçka, Zëvendësministri i Mbrojtjes zoti Petro Koçi, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Zëvendësshefi i SHPFA Gjeneral Brigade Manushaqe Shehu, anëtari i Komisionit të Sigurisë Kombëtare zoti Vullnet Sina, komandanti i KDS Gjeneral Brigade Prof. Asoc. Bajram Begaj, komandantë forcash, komandanti/rektori i AFA Kolonel Dr. Eduard Bala, prefekti i Tiranës zonja Suzana Jahollari, atashetë ushtarakë të akredituar në vendin tonë, drejtorë drejtorish e këshilltarë në MM e SHPFA, ish-komandantë, ish-pedagogë e punonjës të akademisë, stafi akademik ekursantë të AFA, si dhe të ftuar të tjerë. 

     e enjte 26.04.2018

Në mjediset e Shkollës së Trupës, Bunavi, Vlorë, u zhvillua ceremonia e betimit dhe certifikimit të rekrutëve të kursit të Stërvitjes Individuale Bazë dhe certifikimi i ushtarëve të Kursit të Stërvitjes Individuale të Avancuar në specialitetet “Këmbësori”, “Logjistikë”, “Polici ushtarake”, “Ndërlidhje” dhe “Detari”.Në ceremoninë e certifikimit ishin të pranishëm Ministri i Mbrojtjes Znj. Olta Xhaçka, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, Gjeneral Brigade Bardhyl Kollçaku, Komandanti i KDS gjeneral brigade Prof. Asos. Bajram Begaj, përfaqësues të pushtetit lokal, Drejtori i Policisë Vendore Vlorë si dhe familjarë të ushtarëve. Rekrutëve të kursit të Stërvitjes Individuale Bazë dhe të Kursit të Stërvitjes Individuale të Avancuar zhvilluan një demostrim stërvitor sipas detyrave të tyre të mësuara në këto kurse. Fjalën e rastit për efektivat dhe të ftuarit e